Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
TM6 TM5

Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami

4.1 (65 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 70 g wody
  • 140 g soku z czerwonych buraków
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • olej, do natłuszczenia
  • 400 g mąki pszennej, typu 450

Farsz z koziego sera i ziemniaków

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku, mały (opcjonalnie)
  • 20 g masła
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 300 - 350 g koziego sera, miękkiego, twarogowego, podzielonego na kawałki
    lub 300 - 350 g koziego sera, typu rolada, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
    lub ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżki kaszy manny (opcjonalnie)
  • mąka pszenna, do oprószenia
  • woda, do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
383.6 kJ / 91.6 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
11.9 g
Tłuszcz
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
0.6 g
Sód
101.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy