Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami

Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami

4.1 72 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody
    70 g
  • soku z czerwonych buraków
    140 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • olej do natłuszczenia
  • mąki pszennej typu 450
    400 g
Farsz z koziego sera i ziemniaków
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie) mały
    1
  • masła
    20 g
  • ziemniaków, mączystych, ugotowanych całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • koziego sera, miękkiego twarogowego, podzielonego na kawałki
    300 - 350 g
    300 - 350 g koziego sera, typu rolada, podzielonego na kawałki
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kaszy manny (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżki
  • mąka pszenna do oprószenia
  • woda do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 91.6 kcal / 383.6 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 101.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...