Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami

Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami

4.1 72 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 70 g wody
  • 140 g soku z czerwonych buraków
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • olej do natłuszczenia
  • 400 g mąki pszennej typu 450
Farsz z koziego sera i ziemniaków
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) mały
  • 20 g masła
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych całkowicie ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 300 - 350 g koziego sera, miękkiego twarogowego, podzielonego na kawałki
    300 - 350 g koziego sera, typu rolada, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżki kaszy manny (opcjonalnie)
  • mąka pszenna do oprószenia
  • woda do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 101.5 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 383.6 kJ / 91.6 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...