Urządzenia i Akcesoria
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji
Składniki
-
85 g migdałów, ze skórką
-
85 g orzechów laskowych, blanszowanych85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych85 g orzechów pekan
-
55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
55 g pestek dyni
-
140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Płynny karmel
35min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Masło klarowane
15min
Sos karmelowy
1h 30min
Kawowy sos karmelowy
45min
Chałwowe parfait z bakaliami
13h 30min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Sos waniliowy
10min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10min