Urządzenia i Akcesoria
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji
Składniki
-
85 g migdałów, ze skórką
-
85 g orzechów laskowych, blanszowanych85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych85 g orzechów pekan
-
55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
55 g pestek dyni
-
140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Kogel-mogel
5 min