Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
TM6 TM5

Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem

4.3 (11 ocen)

Składniki

  • 85 g migdałów, ze skórką
  • 85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    lub 85 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • 85 g orzechów pekan
    lub 85 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 55 g pestek dyni
  • 140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
636 kJ / 152 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2 g
Sód
132 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy