Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem

Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem

4.3 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji

Składniki

  • migdałów, ze skórką
    85 g
  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    85 g
    85 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • orzechów pekan
    85 g
    85 g orzechów włoskich, łuskanych
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    55 g
  • pestek dyni
    55 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    140 g
  • wody
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 132 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...