
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g migdałów, ze skórką
-
85
g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
lub 85 g orzechów laskowych, blanszowanych -
85
g orzechów pekan
lub 85 g orzechów włoskich, łuskanych - 55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 55 g pestek dyni
- 140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 25 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 132 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Pikantny dip serowy
20 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
Brak ocen
45 min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
Brak ocen
3 godz. 30 min
Tarta tatin
Brak ocen
2 godz.
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Brak ocen
1 godz. 50 min
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Brak ocen
45 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
Brak ocen
1 godz. 10 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Brak ocen
35 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
Brak ocen
5 godz. 30 min
Syrop piernikowy
Brak ocen
1 godz. 10 min