Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g migdałów, ze skórką
-
85
g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
lub 85 g orzechów laskowych, blanszowanych -
85
g orzechów pekan
lub 85 g orzechów włoskich, łuskanych - 55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 55 g pestek dyni
- 140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 25 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 132 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karmelowe toffi
2 Std.
Spaghetti carbonara
25 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Czarne sezamki
1 Std. 50 Min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Masło daktylowe
15 min
Chałwa z pistacjami
2 Std. 25 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Słodzone mleko zagęszczone
35min