Urządzenia i Akcesoria
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji
Składniki
-
85 g migdałów, ze skórką
-
85 g orzechów laskowych, blanszowanych85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych85 g orzechów pekan
-
55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
55 g pestek dyni
-
140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Krówki toffi
2 godz.
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Cukier lawendowy
5 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Lody pistacjowe i migdałowe
9 godz. 30 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min