Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
TM6 TM5

Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców

4.3 (31 ocen)

Składniki

  • 150 g orzechów nerkowca
  • woda, do namoczenia nerkowców
  • 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki agaru (6 g)
  • olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia
  • 40 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1451.8 kJ / 346.8 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
4 g
Sód
65.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy