Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców

Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców

4.3 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów nerkowca
    150 g
  • woda do namoczenia nerkowców
  • mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
    500 g
  • agaru (6 g)
    2 łyżeczki
  • olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia
  • wody mineralnej, niegazowanej
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • syropu z agawy
    40 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346.8 kcal / 1451.8 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 65.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...