![Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/277b5a6e7f82e804b55f99ab68113a7a/Derivates/3adaca6d45199900884264a3020f8dd2005eec18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów nerkowca
- woda, do namoczenia nerkowców
- 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki agaru (6 g)
- olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia
- 40 g wody mineralnej, niegazowanej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451.8 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 65.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 Std. 10 Min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20min
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45min
Czarne sezamki
1h 50min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 Std.
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2h 35min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 Std. 50 Min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16hod.
Cytrynowy sernik japoński
1u. 45min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2u. 30min