Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców

Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców

4.3 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g orzechów nerkowca
  • woda do namoczenia nerkowców
  • 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki agaru (6 g)
  • olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia
  • 40 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 65.3 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1451.8 kJ / 346.8 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...