Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów nerkowca
- woda, do namoczenia nerkowców
- 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki agaru (6 g)
- olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia
- 40 g wody mineralnej, niegazowanej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451.8 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 65.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe kulki mocy
20 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 Std.
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Wegańska galaretka owocowa
1h 15min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1h