Urządzenia i Akcesoria
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca
-
woda do namoczenia nerkowców
-
500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki agaru (6 g)
-
olej o neutralnym smaku, do natłuszczenia
-
40 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1451.8 kJ /
346.8 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegańska galaretka owocowa
1h 15min
Wegańskie „masło”
2h
Faworki bezglutenowe
1h 15min
Małże w zielonym sosie curry
35min
Orzechowe złote mleko
15min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1h
Marchewki w jadalnej ziemi
1h 50min
Financiery orzechowe z malinami
1h 20min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2h 30min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min