
Urządzenia i Akcesoria
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek
Składniki
-
czarnych oliwek, bez pestek80 g
-
fig, suszonych przekrojonych na pół80 g
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
mąki żytniej razowej200 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia450 g
-
wody300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
soli2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
158.8 kcal /
664.2 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
0.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska