Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
TM6 TM5

Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami

4.4 (30 ocen)

Składniki

  • 80 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 80 g fig, suszonych, przekrojonych na pół
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 200 g mąki żytniej razowej
  • 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g wody
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 4 łyżeczki suchych drożdży
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
664.2 kJ / 158.8 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
2.5 g
Sód
0.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy