Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami

Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami

4.3 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek

Składniki

  • czarnych oliwek, bez pestek
    80 g
  • fig, suszonych przekrojonych na pół
    80 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • mąki żytniej razowej
    200 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    450 g
  • wody
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
    4 łyżeczki suchych drożdży
  • soli
    2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    100 g

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 158.8 kcal / 664.2 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...