Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa

Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa

3.5 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g malin, świeżych
    250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 laska wanilii
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka agaru
  • 60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 3 łyżki wody
  • płatki kokosa, niesłodzone do dekoracji
    wiórki kokosowe, niesłodzone, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 237 kcal / 991.6 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 14.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...