Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 80 g di pangrattato
- 40 g di olive verdi denocciolate
- 40 g di olive nere denocciolate
- 30 g di capperi sotto sale sciacquati
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- ½ peperoncino piccante fresco
- 20 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 350 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2499.3 kJ / 597.3 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 85.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 226.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Pasta fredda alla norma
30 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 min
Pasta alla ionica
30 min
Pasta alla carcerata
30 min