Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g di pecorino semi stagionato, a pezzi
lub 40 g di formaggio Canestrato pugliese DOP semi stagionato, a pezzi - 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di fettine di vitello
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cipolla a pezzi
- 500 g di passata di pomodoro
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 702 kJ / 167.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 669.7 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Frittatina alle zucchine
30 min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.
Rotolo di frittata
45 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Medaglioni di broccoli e patate
1 godz. 30 min
Panada sarda di salsiccia e patate
45 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Grissini intrecciati alla paprika
2 godz. 30 min
Lasagna autunnale
2 godz.
Coppa cookies
3h 30min
Pasta fredda alla norma
30 min