Gnocchi di patate con zucchine

Gnocchi di patate con zucchine

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto per gnocchi
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1400 g di acqua
  • 700 g di patate a pasta farinosa
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
Salsa alle zucchine
  • 300 g di zucchine senza le estremità
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di burro
  • 1 - 2 pizzichi di sale a piacere
  • 10 g di foglie di salvia fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1466.7 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2263 kJ / 540.9 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...