Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto per gnocchi
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1400 g di acqua
- 700 g di patate a pasta farinosa
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
Salsa alle zucchine
- 300 g di zucchine senza le estremità
- 50 g di burro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 10 g di foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40min
Purè di patate (TM6)
1h
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Insalata arcobaleno (TM6)
25min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 Std.
Wraps con verdure e crema alle erbe (TM6)
45min
Menù: Rollè di zucchine farcito; Spaghetti con crema di fagiolini; Gelato veloce alla pesca (Bimby Friend)
1 Std. 30 Min
Pasta radicchio e pancetta
30min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1 Std. 30 Min
Gnocchi di patate con zucchine
20min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min