Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 3 spicchio di aglio
- 600 g di seppie, a listarelle (1x3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di vino bianco secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 250 g di pomodori datterino a metà - 320 g di spaghetti
- 8 g di nero di seppia liquido
- prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 206.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Funghi champignon ripieni di zucca
1h
Bucatini con le canocchie
35min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Involtini di pesce spada all'arancia
45 min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2小时
Pasta con pesto di carciofi
30 min
Linguine al nero di seppia
45 min
Sautè di cozze e vongole
40min
Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano
45 min
Spaghetti alle vongole
4u. 40min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 min