Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 3 spicchio di aglio
- 600 g di seppie, a listarelle (1x3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di vino bianco secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 250 g di pomodori datterino a metà - 320 g di spaghetti
- 8 g di nero di seppia liquido
- prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 206.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con patate a Cottura Lenta
1 Std. 30 Min
Paella de marisco
1 Std. 20 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Tagliatelle al nero di seppia con pomodorini neri e gamberi
1 Std. 20 Min
Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano
45 Min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Risotto al nero di seppia
35 Min
Penne al ragù di polpo
1 Std.
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min
Linguine allo scoglio
40 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min