Spaghetti al nero con ragù di seppie

Spaghetti al nero con ragù di seppie

4.8 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 3 spicchio di aglio
  • 600 g di seppie a listarelle (1x3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 50 g di vino bianco secco
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
    250 g di pomodori datterino, a metà
  • 320 g di spaghetti
  • 8 g di nero di seppia liquido
  • prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 206.9 mg
Białko 30.6 g
Kalorie 2305 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...