Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di latte
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
-
80
g di pancetta affumicata a cubetti
lub 80 g di speck a cubetti - 80 g di provola a cubetti
- 300 g di pasta avanzata (vedere consigli)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732.8 kJ / 414 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 845.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Sugo pomodoro e ricotta
1h
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Muffin frittatine Parmigiano Reggiano e verdure
1h
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30min
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1h
Monte Cristo sandwich
4h 30 min
Pasta ‘ncasciata
1u. 55min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle (TM6)
45min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Frittata di linguine
35min