Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di nocciole e basilico
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 15 g di nocciole sgusciate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ¼ di spicchio di aglio
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Terminare la prearazione
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 80 - 100 g di pasta corta, tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3046 kJ / 728 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Vermicelli aglio e olio
25min
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Limonata alle viole
10min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Pesto di mandorle e menta
20min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min
Spaghetti pomodoro e speck
35min