Urządzenia i Akcesoria
Stroganow z pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
900 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g skrobi ziemniaczanej20 g skrobi kukurydzianej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
290.1 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
936.2 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min