Zupa serowo-kalafiorowa

Zupa serowo-kalafiorowa

3.8 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • różyczek kalafiora
    750 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • mleka
    100 g
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 171 kcal / 716 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...