
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
gorącej wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę350 g
-
ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)250 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349 kcal /
1461 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
268.4 mg