
Urządzenia i Akcesoria
Zupa czosnkowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbków czosnku plus 2-3 ząbki do podsmażenia50 - 80 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podsmażenia70 g
-
żytniego chleba gruboziarnistego (ok. 200 g)2 kawałki
-
mąki pszennej70 g
-
wody900 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu60 g
-
octu jabłkowego1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392 kcal /
1641 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1263 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska