Gulasz wołowy z papryką
TM5 TM6

Gulasz wołowy z papryką

4.2 (410 ocen)

Składniki

  • 400 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oleju rzepakowego
  • 800 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g pomidorów, pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 250 g czerwonego wina
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 5 owoców jałowca
  • 2 goździki
  • 400 g papryki, zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
  • 150 g wody
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1472 kJ / 352 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
16 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy