Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju rzepakowego
-
800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
300 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
-
250 g czerwonego wina
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki
-
400 g papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
150 g wody
-
20 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
1472 kJ /
352 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min