Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

4.6 16 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 35 min
6 słoików

Składniki

  • 5 - 6 ząbków czosnku
  • 1500 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki soli peklowej
  • 4 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 150 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 1402.1 mg
Białko 42.8 g
Kalorie 2784.3 kJ / 665.5 kcal
Tłuszcz 53.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...