Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa słoikowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 35 min
6 słoików
Składniki
-
5 - 6 ząbków czosnku
-
1500 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki soli peklowej
-
4 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczki żelatyny w proszku
-
150 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1402.1 mg
Białko
42.8 g
Kalorie
2784.3 kJ /
665.5 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Pomidorowy serek topiony
1 godz.
Majonez
5 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Ketchup z cukinii
1 godz.