Marynowany ser typu feta

4.9 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 170 godz.
500 g

Składniki

  • 375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
  • 5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
  • 2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
  • 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
  • 80 g soli niejodowanej
  • 1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
  • olej do zalania sera

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 500 g

Białko 70.3 g
Kalorie 6248.1 kJ / 1487.6 kcal
Tłuszcz 79.9 g
Błonnik 8.4 g
Węglowodany 124.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...