Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
- 80 g soli, niejodowanej
- 1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
- olej, do zalania sera
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6248.1 kJ / 1487.6 kcal
- Białko
- 70.3 g
- Węglowodany
- 124.7 g
- Tłuszcz
- 79.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12óra 15p
Meksykański ser queso fresco
4 Std.
Ser typu mascarpone
22hod.
Ser typu halloumi
29 Std.
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Panko
1 Std. 10 Min
Domowa ricotta
1ωρ. 15 λεπτ.
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Miękki ser kozi w ziołach
18h
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Majonez
5min