Urządzenia i Akcesoria
Marynowany ser typu feta
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 170 godz.
500 g
Składniki
-
375 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej
-
80 g soli niejodowanej
-
1 - 2 łyżki mieszanych ziół, świeżych lub suszonych
-
olej do zalania sera
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 500 g
Białko
70.3 g
Kalorie
6248.1 kJ /
1487.6 kcal
Tłuszcz
79.9 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
124.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Paneer
4 godz. 5 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Szybka zupa w proszku
10 min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.