
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g cebuli, przekrojonej na pół
- 800 g cukinii, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
80
g białego octu winnego
lub 80 g octu jabłkowego - 100 g cukru
- 200 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3425.6 kJ / 818.2 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 183.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Sos paprykowy a' la Ajvar
55 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min