
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
850 g
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
białego octu winnego80 g
-
cukru100 g
-
koncentratu pomidorowego200 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
83.8 kcal /
350.7 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
328.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min