Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy serek topiony
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
22 porcje
Składniki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
500 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki500 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
150.8 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
207 kJ /
49.5 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Pasta z kurczaka i sera feta
55 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Ser do smarowania
1 godz.
Pasta z wędliny
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.