Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g oleju słonecznikowego
- 1 jajko, o temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
1
łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 łyżeczka octu - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1637.1 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 233.3 mg
Alternatywne przepisy
Makaron jajeczny
1h
Kiełbasa słoikowa
26hod. 30min
Jogurt naturalny
11hod. 10min
Domowa ricotta
1h 15min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Marynowany ser typu feta
170hod.
Szybka zupa w proszku
10 Min
Musztarda pomarańczowa
15 Min
Musztarda
36hod. 10min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12ωρ. 10 λεπτ.
Masło klarowane
15 Min
Jogurt grecki
12h 15 min