Urządzenia i Akcesoria
Majonez
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko o temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka octu1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.3 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
1637.1 kJ /
391.3 kcal
Tłuszcz
43.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Masło klarowane
15 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.