Urządzenia i Akcesoria
Majonez
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko o temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka octu1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.3 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
1637.1 kJ /
391.3 kcal
Tłuszcz
43.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twaróg
15 godz. 20 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Masło
5 min