Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)

Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)

4.3 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
    400 g
  • wody
    300 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    60 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g, patrz wskazówka)
  • miodu
    25 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej pionowo na pół
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
    150 g
  • rozmarynu, świeżego posiekanego
    2 łyżeczki
    1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 369 kcal / 1543.9 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 201.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...