
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000400 g
-
wody300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
miodu25 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków150 g
-
rozmarynu, świeżego posiekanego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369 kcal /
1543.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
201.3 mg