Gofry dyniowe na mące ryżowej

Gofry dyniowe na mące ryżowej

3.9 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

Mus dyniowy
  • 400 g wody
  • 220 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 80 g mleka
Gofry dyniowe
  • 30 g mleczka kokosowego
  • 1 jajko
  • 10 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 45 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 10 g erytrytolu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 284.9 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 1460.3 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...