Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe na mące ryżowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
Mus dyniowy
-
400 g wody
-
220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki220 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
80 g mleka
Gofry dyniowe
-
30 g mleczka kokosowego
-
1 jajko
-
10 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
45 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
10 g erytrytolu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
284.9 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1460.3 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 Std.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 Std. 5 Min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 Std. 40 Min
Omlet à la leśny mech
15 Min
Gofry jaglano-bananowe
45 Min
Placki jaglane
40 Min
Zielone pancakes z tofu
15 Min
Placuszki żytnie z figami
15 Min
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 Std.
Dyniowe pancakes
20 Min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 Std. 10 Min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 Std. 5 Min