Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus dyniowy
- 400 g wody
-
220
g dyni Hokkaido, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki - 80 g mleka
Gofry dyniowe
- 30 g mleczka kokosowego
- 1 jajko
- 10 g budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
- 45 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- 10 g erytrytolu
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej, do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 284.9 mg
Alternatywne przepisy
Bananowe gofry lub placki
25min
Ciastka klocki
1 Std. 40 Min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1h 10min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1h 45min
Gofry proteinowe
25min
Tofucznica
30min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 Std. 5 Min