Gofry dyniowe na mące ryżowej

Gofry dyniowe na mące ryżowej

4.1 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

Mus dyniowy
  • wody
    400 g
  • dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    220 g
    220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • mleka
    80 g
Gofry dyniowe
  • mleczka kokosowego
    30 g
  • jajko
    1
  • budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
    10 g
  • mąki ryżowej (patrz wskazówka)
    45 g
  • erytrytolu
    10 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • olej do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 349 kcal / 1460.3 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 284.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...