Urządzenia i Akcesoria
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
14 sztuk
Składniki
-
3 jajka
-
375 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
250 g mąki pszennej
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® (3 czubate łyżki)
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
-
truskawki, świeże pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.6 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
612.6 kJ /
146.4 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 Min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 Std.
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 Min
Budyń kokosowy z malinami
15 Min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 Min
Placki jaglane
40 Min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 Min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 Min
Budyń malinowy
10 Min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 Std.
Proteinowe placki z owocami
15 Min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 Min