Urządzenia i Akcesoria
Leczo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
600 g papryki bez gniazd nasiennych (400 g pokrojone na kawałki, 200 g pokrojone w 0,5-1 cm paski)
-
400 g cukinii bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
350 g kiełbasy pokrojonej w półplasterki, podsmażonej na patelni
-
1 ¼ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
700 g krojonych pomidorów, z puszki700 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1198 mg
Białko
16 g
Kalorie
1080 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kotlety mielone
30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min