Kotlety mielone

Kotlety mielone

4.6 81 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 sztuki

Składniki

  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 25 g białej bułki, czerstwej
  • 25 g mleka
  • 1 jajko
  • 250 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki musztardy
  • bułka tarta do panierowania (ok. 30 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 237.5 mg
Białko 13 g
Kalorie 1000.9 kJ / 239.2 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...