Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 sztuki
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
25 g białej bułki, czerstwej
-
25 g mleka
-
1 jajko
-
250 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki musztardy
-
bułka tarta do panierowania (ok. 30 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
237.5 mg
Białko
13 g
Kalorie
1000.9 kJ /
239.2 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kotlety pożarskie
40 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min