
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Sos pomidorowy
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziół prowansalskich, suszonych3 łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą600 g
-
wody150 g
Pulpety
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki110 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę400 g
-
mleka60 g
-
bułki tartej50 g
-
oregano, suszonego¾ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
jajko1
Spaghetti
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek15 g
-
wody1200 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti270 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
672 kcal /
2811.8 kJ
Białko
46.5 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
70.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
2164.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska