Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym
TM6 TM5

Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym

4.5 (1.2K ocen)

Składniki

Sos pomidorowy

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 600 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
  • 150 g wody

Pulpety

  • 110 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 60 g mleka
  • 50 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko

Spaghetti

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 270 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2811.8 kJ / 672 kcal
Białko
46.5 g
Węglowodany
70.5 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Błonnik
5.5 g
Sód
2164.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy