![Gratin de crozets, reblochon et poireaux Gratin de crozets, reblochon et poireaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd2fa7c4ab237716e2e1eec284b238eb/Derivates/ef2ddfd928d4c024df3b8c33480facb55573c029.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 300 g de crozets
- 3 poireaux, en rondelles
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de crème liquide entière
- du poivre moulu
- 1 pincée de quatre-épices
- 1 reblochon
- 1 branche de thym frais, effeuillée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3131 kJ / 750 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Gratin de courge et chorizo
1h 15 min
Parmentier de canard, panais et carotte
1 Std. 10 Min
Croziflette
1h 25min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 Min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 Std. 5 Min
Tarte au saint-nectaire
50 Min
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55 min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 min