Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de chorizo
- 80 g d'épinards frais, coupés grossièrement
- 40 g de gruyère râpé
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 œufs
- 600 g d'eau
- pain grillé, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 964 kJ / 232 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Œuf poché sauce poulette
35min
Pâtes à la crème de pecorino, figues et pancetta
25min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1hod. 40min
Œufs cocotte à la florentine
50min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Œufs mollets aux épinards gratinés à la crème de cheddar
55min
Œufs cocotte façon chakchouka
35min
Tartine nordique à la truite fumée et aux crudités (Smørrebrød)
20 Min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20 Min
Œufs cocotte au chorizo et asperges vertes
40min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30min