Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 1 branche de thym frais
- 2 courgettes moyennes
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de jambon fumé, détaillé en dés
- 50 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 859 kJ / 207 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 842.8 mg
Alternatywne przepisy
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55min
Gratin de pâtes à la provençale
1h 15min
Saumon aux tomates séchées
30min
Clafoutis de poulet et poivron
1h 20min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50min
Boulettes de porc, courgettes et sauce au yaourt
40min
Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic
45min
Röstis de carottes et pommes de terre
40min
Papillotes de poulet, tomate et mozarella
35min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h