Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 4 - 5 de cuisses de canard confites, peau retirée et grossièrement effilochées (500-600 g env.)
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 600 g de pommes de terre, coupés en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652.8 kJ / 395.3 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 881.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fricassée de poulet
55min
Filet mignon à la provençale
55min
Tarte au magret fumé
45 min
Gratin de morue
50min
Magret de canard au maroilles et à la bière
30 min
Cabillaud au chorizo
35min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45 min
Filet mignon, écrasé de pomme de terre, patate douce et sauce au chèvre
1 Std. 20 Min
Brandade de merlan à la moutarde
1 Std. 15 Min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Ragoût de calamars aux tomates et poivrons
45 min
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1h 5min