
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butternut and Cashew Curry
- ½ oz whole coriander seeds
- ½ oz cumin seeds
- 1 tsp dried ground turmeric
- ½ cinnamon stick
- 6 green cardamom pods
- 1 tbsp ground paprika
- 1 - 2 dried red chilies
- 6 whole black peppercorns
- 2 in. fresh ginger peeled and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 4 oz yellow onion cut into pieces
- 15 curry leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 6 oz raw cashews, unsalted
- 4 oz coconut milk
Black Rice
- 10 oz black rice
- 50 oz water
- 25 oz butternut squash peeled and cut into pieces (1½ in.)
- ½ - 1 tsp salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548.2 kcal / 2293.7 kJ
- Białko
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Sód
- 418.6 mg
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4 godz. 20 min
Banana Peel "Pulled Pork"
30 min
Vegan Aquafaba Butter
2 godz. 25 min
Black Rice Bowl with Chicken and Mushrooms
40 min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Chickpea Ratatouille
1 godz.