Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butternut and Cashew Curry
- ½ oz whole coriander seeds
- ½ oz cumin seeds
- 1 tsp dried ground turmeric
- ½ cinnamon stick
- 6 green cardamom pods
- 1 tbsp ground paprika
- 1 - 2 dried red chilies
- 6 whole black peppercorns
- 2 in. fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 15 curry leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 6 oz raw cashews, unsalted
- 4 oz coconut milk
Black Rice
- 10 oz black rice
- 50 oz water
- 25 oz butternut squash, peeled and cut into pieces (1½ in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293.7 kJ / 548.2 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 418.6 mg
Alternatywne przepisy
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1h 20min
Tuscan White Bean Stew
1h
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 godz. 15 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 Std. 50 Min
Keto Stuffed Acorn Squash
1h 20min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Vegan Creamy Tomato Soup
30 Min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Broccoli stem falafel
25h 40min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 Min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 Min