Butternut and Cashew Curry with Black Rice

Butternut and Cashew Curry with Black Rice

3.7 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Butternut and Cashew Curry
  • whole coriander seeds
    ½ oz
  • cumin seeds
    ½ oz
  • dried ground turmeric
    1 tsp
  • cinnamon stick
    ½
  • green cardamom pods
    6
  • ground paprika
    1 tbsp
  • dried red chilies
    1 - 2
  • whole black peppercorns
    6
  • fresh ginger peeled and cut into pieces
    2 in.
  • garlic cloves
    4
  • yellow onion cut into pieces
    4 oz
  • curry leaves
    15
  • extra virgin olive oil
    2 oz
  • raw cashews, unsalted
    6 oz
  • coconut milk
    4 oz
Black Rice
  • black rice
    10 oz
  • water
    50 oz
  • butternut squash peeled and cut into pieces (1½ in.)
    25 oz
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 418.6 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 2293.7 kJ / 548.2 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 68.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...