Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips

Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips

4.7 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • fresh cilantro leaves
    20 g
  • tomatoes deseeded, diced (1 cm/½ in.)
    80 g
  • onions diced (1 cm/½ in.)
    50 g
  • cider vinegar
    ½ tsp
  • whole wheat tortillas
    4
  • vegetable oil (oil spray)
  • garlic powder divided
    1 ¼ tsp
  • smoked paprika ground
    1 tsp
  • canned black beans rinsed, drained (drained weight)
    230 g
  • chipotle chilli salsa (or regular salsa)
    180 g
  • lime juice
    30 g
  • cayenne pepper, ground
    ¼ tsp
  • cumin, ground
    ¼ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • black pepper, ground
    1 pinch
  • sour cream, any type (opcjonalnie)
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1292.6 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 610.3 kJ / 145.9 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...