Wersje kompatybilne
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh cilantro leaves
- 80 g tomatoes, deseeded, diced (1 cm/½ in.)
- 50 g onions, diced (1 cm/½ in.)
- ½ tsp cider vinegar
- 4 whole wheat tortillas
- vegetable oil (oil spray)
- 1 ¼ tsp garlic powder, divided
- 1 tsp smoked paprika, ground
- 230 g canned black beans, rinsed, drained (drained weight)
- 180 g chipotle chilli salsa (or regular salsa)
- 30 g lime juice
- ¼ tsp cayenne pepper, ground
- ¼ tsp cumin, ground
- ¼ tsp sea salt
- 1 pinch black pepper, ground
- 2 tbsp sour cream, any type (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.3 kJ / 145.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1292.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick and Spicy Black Beans
20 min
Kale Chips
40 min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Chipotle Garlic Spread
10min
Nachos with Black Beans and Guacamole
35 min
Texas Caviar
15 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Baked Beet Falafel Buddha Bowls
1h 5min
Spaghetti Squash with Chilies, Lime and Dukkah
1h 5min
Mushroom Taco Filling
35 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Italian Salad Dressing
5min