Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée

Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée

5.0 5 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

Duck with Plums
  • star anise
    1
  • whole coriander seeds
    2 tbsp
  • boiling water
    7 oz
  • chicken stock paste
    ½ tsp
    ½ chicken stock cube
  • red wine vinegar
    3 oz
  • salt
    2 tsp
  • dark muscovado sugar
    4 tbsp
  • duck skin on (3-4.5 lb)
    52 - 70 oz
  • plums halved, pitted
    8
  • fresh bay leaves
    3
Cauliflower Potato Purée
  • cauliflower florets
    14 oz
  • russet potatoes peeled, diced (½ - ¾ in.)
    21 oz
  • whole milk
    8 ½ oz
  • unsalted butter diced
    1 oz
  • salt to taste
    1 - 1 ¼ tsp
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 pinch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 54 g
Kalorie 3617 kJ / 864 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...