Wersje kompatybilne
Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck with Plums
- 1 star anise
- 2 tbsp whole coriander seeds
- 7 oz boiling water
-
½
tsp chicken stock paste
lub ½ chicken stock cube, crumbled - 3 oz red wine vinegar
- 2 tsp salt
- 4 tbsp dark muscovado sugar
- 52 - 70 oz duck, skin on (3-4.5 lb)
- 8 plums, halved, pitted
- 3 fresh bay leaves
Cauliflower Potato Purée
- 14 oz cauliflower florets
- 21 oz russet potatoes, peeled, diced (½ - ¾ in.)
- 8 ½ oz whole milk
- 1 oz unsalted butter, diced
- 1 - 1 ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3617 kJ / 864 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
1h
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 Min
Green Bean Gremolata
25 min
Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Apple Buckle Cake (TM5)
2 godz.
Squid Ink Pasta
1h
Strawberry Tiramisu
5h 20 min
Whole Chicken with Ratatouille
1h
Double Vanilla Ice Cream
12h
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min