Moussaka

Moussaka

4.3 62 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions

Składniki

  • eggplant cut into slices (¼ in.), (approx. 3 large eggplants)
    48 oz
  • fine sea salt divided, to taste
    3 tsp
  • Parmigiano Reggiano cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves (approx. 5 cloves)
    ½ oz
  • fresh parsley leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
    ½ oz
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • yellow onions halved (approx. 2 medium onions)
    9 oz
  • olive oil plus extra to brush
    1 oz
  • ground beef curmbled
    16 oz
  • canned crushed tomatoes
    8 oz
  • red wine
    4 oz
  • dried oregano
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • cayenne pepper
    ⅛ tsp
  • ground nutmeg divided, to taste
    ¼ tsp
  • salted butter plus extra for greasing
    4 oz
  • whole milk
    24 oz
  • all-purpose flour
    2 ½ oz
  • large eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1316 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 2186.4 kJ / 522.6 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...