Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 48 oz eggplant, cut into ¼ in. slices (approx. 3 large eggplants)
- 3 tsp fine sea salt, divided, to taste
- 4 oz Parmigiano Reggiano, cut into pieces
- ½ oz garlic cloves (approx. 5 cloves)
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
- ½ tsp black peppercorns
- 9 oz yellow onions, halved (approx. 2 medium onions)
- 1 oz olive oil
- 16 oz ground beef, curmbled
- 8 oz canned crushed tomatoes
- 4 oz red wine
- 1 tsp dried oregano
- ¼ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground nutmeg, divided, to taste
- olive oil, to brush
- 4 oz salted butter, plus extra for greasing
- 24 oz whole milk
- 2 ½ oz all-purpose flour
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2186.4 kJ / 522.6 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1316 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biltmore Veal Fricassee
1 Std. 20 Min
Collard Greens
1h 5min
Colcannon with Sausages and Guinness Gravy
1h 5min
Butter Chicken
4h 5min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Persian Chicken and Rice
1 godz. 35 min
Shrimp and Grits
1 Std. 50 Min
Meatloaf with Mushroom Sauce
1h 30min