Tomato and Feta Pasta

Tomato and Feta Pasta

4.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil divided
    4 tbsp
  • garlic cloves sliced
    4
  • water
    1135 g
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • pasta, dried, type fusilli
    285 g
  • cherry tomatoes halved
    570 g
  • feta cheese block, halved horizontally
    340 g
    340 g feta cheese, block, halved horizontally
  • basil, fresh leaves only, chopped, plus extra to garnish
    6 sprigs
  • oregano, fresh leaves only, plus extra to garnish
    4 sprigs
  • crushed red pepper to taste
    1 pinch
  • salt to taste
  • black pepper, ground to taste
  • basil, fresh leaves only

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 640.2 kcal / 2678.7 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 32.9 g
Węglowodany 63.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1385.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...