Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tbsp extra virgin olive oil, divided
- 4 garlic cloves, sliced
- 1135 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- 285 g pasta, dried, type fusilli
- 570 g cherry tomatoes, halved
-
340
g feta cheese block, halved horizontally
lub 340 g feta cheese block, halved horizontally - 6 sprigs basil, fresh, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 4 sprigs oregano, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 1 pinch crushed red pepper, to taste
- salt, to taste
- black pepper, ground, to taste
- basil, fresh, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2678.7 kJ / 640.2 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1385.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Pasta
35 Min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Spanish Rice
35 Min
Melon and Cucumber Sour (Mocktail)
10 min
Sesame salmon and pea soup
1h
Tomato and Feta Pasta
50min
Spanish Rice
35 Min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45min
Lemon Garlic White Rice
35 Min
One Pot Ravioli Soup
30min
Chili Oil Noodles
30min