Potato Curry Soup

Potato Curry Soup

3.9 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Peeling Potatoes
  • russet potatoes unpeeled, cut into pieces (5 cm/2 in. wide)
    700 g
  • water
    600 g
  • vegetable oil
    1 tsp
Curry Potato Soup
  • yellow onions cut into pieces
    115 g
  • carrots cut into pieces
    115 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • curry powder
    1 tbsp
  • vegetable stock
    800 g
  • Dijon mustard
    15 g
  • bay leaf, dried
    1
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • coconut cream plus extra to drizzle, to garnish
    85 g
  • fresh parsley to garnish
  • bread (opcjonalnie) sliced, toasted, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 463.6 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 794.6 kJ / 189.9 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 25.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...