Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 700 g russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (5 cm/2 in. wide)
- 600 g water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 115 g yellow onions, cut into pieces
- 115 g carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 800 g vegetable stock
- 15 g Dijon mustard
- 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 85 g coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh parsley, to garnish
- bread, sliced, toasted, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 794.6 kJ / 189.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 463.6 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Dairy-free Seafood Risotto
45 Min
Kaiserschmarrn (sweet raisin pancake)
25 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 Min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 Min
Marinated peppers
55 Min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 Min
Avocado Tuna Salad
5min
Gluten-free Sacher Torte
3h 20min
Chocolate and Raspberry Tarts
2j 50 mnt
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 Std.
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min