Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 700 g russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (5 cm/2 in. wide)
- 600 g water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 115 g yellow onions, cut into pieces
- 115 g carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 800 g vegetable stock
- 15 g Dijon mustard
- 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 85 g coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh parsley, to garnish
- bread, sliced, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 794.6 kJ / 189.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 463.6 mg
Alternatywne przepisy
All in one bowl bolognese
40min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Quick and Spicy Black Beans
20min
Loaded Potato Waffle
Brak ocen
Spiralized Skirt Steak Salad
35min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40min
Texas White Bean Salad
15min
Mixed Herbs Rice
35min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Vegan Spanish Omelette
40min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min