Root Vegetable Gratin
TM6 TM5

Root Vegetable Gratin

4.8 (69 ocen)

Składniki

Mushroom Topping

  • 2 oz Parmesan cheese, cubed (1 in.)
  • 2 oz aged white cheddar cheese, cubed (1 in.)
  • ½ oz panko bread crumbs
  • ½ oz dried porcini mushrooms
  • 1 tsp Italian seasoning

Root Vegetables

  • unsalted butter, to grease
  • 35 oz water
  • 40 oz mixed root vegetables, e.g. sweet potatoes, turnips, yams, purple yams and parsnips peeled, cubed (1 in.)
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper

Sauce

  • 4 oz yellow onions, diced (1 in.)
  • 2 garlic cloves
  • ¼ tsp dried sage
  • 1 oz unsalted butter, cubed
  • 8 oz heavy whipping cream
  • 4 oz vegetable broth
  • 2 tsp Dijon mustard
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 1 pinch ground nutmeg

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1213 kJ / 290 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
5 g
Sód
571 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy