Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Topping
- 2 oz Parmesan cheese, cubed (1 in.)
- 2 oz aged white cheddar cheese, cubed (1 in.)
- ½ oz panko bread crumbs
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 1 tsp Italian seasoning
Root Vegetables
- unsalted butter, to grease
- 35 oz water
- 40 oz mixed root vegetables, e.g. sweet potatoes, turnips, yams, purple yams and parsnips peeled, cubed (1 in.)
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Sauce
- 4 oz yellow onions, diced (1 in.)
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp dried sage
- 1 oz unsalted butter, cubed
- 8 oz heavy whipping cream
- 4 oz vegetable broth
- 2 tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 571 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Mushroom and Spinach Strata
2h 10 min
Vegetarian Chili
50min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1h 10min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1h 50min
Pumpkin Chili
50min
Southwest Quinoa
40min
Cornbread Pie
1hod. 25min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min