Almôndegas de peru com abóbora

Almôndegas de peru com abóbora

3.9 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 doses

Składniki

  • cebola
    40 g
  • dente de alho
    1
  • coentros
    10 g
    10 g salsa
  • peito de peru cortado em cubos, semicongelado (2 horas)
    250 g
  • flocos de aveia
    15 g
  • ovo
    1
  • sal
    ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • paprika
    ¾ c. chá de
  • água
    500 g
  • abóbora cortada em cubos (2-3 cm aprox.)
    200 g
  • batata cortada em cubos (2 cm aprox.)
    150 g
  • leite
    200 g
  • caldo de legumes caseiro
    ¾ c. chá de
    ½ cubo de caldo de legumes
  • caril em pó
    ½ c. chá de
  • goma de alfarroba (opcjonalnie)
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 430.5 kcal / 1801.2 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 748.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...