Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lentilhas verdes
- 15 g salsa
- 45 g azeite
- 10 g gengibre
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 80 g cenoura
- 2 dentes de alho
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 100 g tomate em pedaços
- 2 c. chá de caril em pó
- 150 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 ½ c. chá de sal
- 650 g batata-doce cortada em pedaços
- 150 g leite
- 1 pitada de pimenta
- 100 g iogurte grego
- 1 lima (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1737.9 kJ / 415.4 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1012.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1h 20min
Empadão de lentilhas e beringela
1h 25 min
Estufado de lentilhas com legumes
1h 45 min
Hambúrgueres de grão-de-bico e quinoa
10min
Almôndegas de beringela
1 Std.
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 Std. 40 Min
Lasanha de abóbora e couve
1h 25 min
Assado de grão
1 Std.
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45 min
Assado de lentilhas
2 Std. 25 Min
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40 min
Moussaka de lentilhas
2h 20 min