Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 10 g manjericão
- 40 g azeite
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 135 g cenoura cortada em pedaços
- 35 g aipo cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 260 g tomate em pedaços
- 250 g feijão encarnado cozido escorrido
- 850 g água
- 65 g curgete cortada em cubos
- 100 g batata cortada em cubos
- 65 g acelga cortada em juliana
- 65 g massa tipo cotovelinhos
- 1 c. chá de orégãos
- 1 pé de tomilho, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Caldo-verde de feijão branco
40min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Sopa de tomate com feijão
40min
Sopa de segurelha
40min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Sopa de lentilhas, grão-de-bico e kale
1h 30min
Sopa ribollita
45min
Misturas
1h