
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej
- 200 g soku jabłkowego plus 2-3 łyżki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 25 g miodu, płynnego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 laska cynamonu przełamana na pół
- 2 gwiazdki anyżu
- 2 łyżki cukru
- 4 plastry jabłka
- 4 plastry pomarańczy ekologicznej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 195.9 kcal / 819.5 kJ
- Białko
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 8.2 mg