
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny poncz
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej100 g
-
soku jabłkowego plus 2-3 łyżki200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
miodu, płynnego25 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
gwiazdki anyżu2
-
cukru2 łyżki
-
jabłka4 plastry
-
pomarańczy ekologicznej4 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195.9 kcal /
819.5 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
42.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8.2 mg