
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
- 1 ½ łyżeczki soli
- 170 g ryżu białego
- 75 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
- 50 g bułki tartej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 25 liści bazylii, świeżych
- 20 kulek mozzarelli mini, odsączonych z zalewy
- mąka pszenna, ilość do panierowania
-
panierka panko, ilość do panierowania
lub bułka tarta, ilość do panierowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 625.4 kJ / 149.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 392.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koreański ramen z tofu
50 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 Std. 20 Min
Pikantny dip serowy
20 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Pieczone oponki à la pizza
1h 30 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min