
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
wody1200 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ryżu białego170 g
-
suszonych pomidorów w oleju, odsączonych75 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
jajka (w tym dwa roztrzepane)3
-
bułki tartej50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego⅓ łyżeczki
-
liści bazylii, świeżych25
-
mozzarelli mini odsączonych z zalewy20 kulek
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
panierka panko ilość do panierowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
149.5 kcal /
625.4 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
11.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
392.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska