Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

4.1 96 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk

Składniki

  • wody
    1200 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
    10 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ryżu białego
    170 g
  • suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
    75 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • jajka (w tym dwa roztrzepane)
    3
  • bułki tartej
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • liści bazylii, świeżych
    25
  • mozzarelli mini odsączonych z zalewy
    20 kulek
  • mąka pszenna ilość do panierowania
  • panierka panko ilość do panierowania
    bułka tarta, ilość do panierowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 149.5 kcal / 625.4 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 392.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...