Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
TM6 TM5

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

4.1 (79 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 170 g ryżu białego
  • 75 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
  • 50 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 25 liści bazylii, świeżych
  • 20 kulek mozzarelli mini, odsączonych z zalewy
  • mąka pszenna, ilość do panierowania
  • panierka panko, ilość do panierowania
    lub bułka tarta, ilość do panierowania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
625.4 kJ / 149.5 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
11.7 g
Tłuszcz
7.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
0.8 g
Sód
392.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy