Konfitura z boczku i cebuli

Konfitura z boczku i cebuli

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
650 g

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • kostek boczku
    300 g
  • ketchupu
    50 g
  • whisky
    50 g
  • syropu klonowego
    50 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    40 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 84.1 kcal / 351.8 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 114.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...