
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z boczku i cebuli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
650 g
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
kostek boczku300 g
-
ketchupu50 g
-
whisky50 g
-
syropu klonowego50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
-
octu balsamicznego30 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 30 g
Kalorie
84.1 kcal /
351.8 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
5.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
114.1 mg