Konfitura z boczku i cebuli

Konfitura z boczku i cebuli

4.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
650 g

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 300 g kostek boczku
  • 50 g ketchupu
  • 50 g whisky
  • 50 g syropu klonowego
  • 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 30 g

Sód 114.1 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 351.8 kJ / 84.1 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...