
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 300 g kostek boczku
- 50 g ketchupu
- 50 g whisky
- 50 g syropu klonowego
- 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 84.1 kcal / 351.8 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 114.1 mg