Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz dried black lentils
-
30
oz vegetable stock
lub 30 oz water - 3 oz extra virgin olive oil, divided
- 6 garlic cloves, to taste
- 9 oz baby spinach, plus extra to serve
- ½ cucumber
- 10 cherry tomatoes
- 1 oz pomegranate molasses
- feta cheese crumbles
- microgreens, to garnish
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground black pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.5 kJ / 532.9 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 122 mg
Alternatywne przepisy
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Avocado Tuna Salad
5min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1 Std. 45 Min
Green Goddess Salad
10 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Spring Garden Minestrone Soup
50min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min