Urządzenia i Akcesoria
Lentil Salad
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
dried black lentils12 oz
-
30 oz watervegetable stock30 oz
-
extra virgin olive oil divided3 oz
-
garlic cloves to taste6
-
baby spinach plus extra to serve9 oz
-
cucumber½
-
cherry tomatoes10
-
pomegranate molasses1 oz
-
feta cheese crumbles
-
microgreens to garnish
-
fresh parsley leaves to garnish
-
ground black pepper to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
122 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
2229.5 kJ /
532.9 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
17.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 godz. 15 min
Southwest Quinoa
40 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min