Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz dried black lentils
-
30
oz vegetable stock
lub 30 oz water - 3 oz extra virgin olive oil, divided
- 6 garlic cloves, to taste
- 9 oz baby spinach, plus extra to serve
- ½ cucumber
- 10 cherry tomatoes
- 1 oz pomegranate molasses
- feta cheese crumbles
- microgreens, to garnish
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground black pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.5 kJ / 532.9 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 122 mg
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 godz. 15 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min
Golden Beet Gazpacho
50min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9 Std. 25 Min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40min
Chopped Asian Salad
20min