Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette

Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette

4.0 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • canned chickpeas
    14 oz
  • cauliflower florets
    19 oz
  • rainbow carrots cut into pieces
    8 oz
  • red onion cut into wedges
    4 oz
  • sweet mini peppers stem removed, cut into pieces
    5 oz
  • Persian cucumbers trimmed, cut into pieces
    6 oz
  • extra virgin olive oil
    4 ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • dried oregano
    1 tsp
  • red wine vinegar
    1 oz
  • water
    1 oz
  • lemon juice
    ½ oz
  • Dijon mustard
    1 heaping tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • feta cheese crumbled
    8 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1086 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 2659.7 kJ / 635.7 kcal
Tłuszcz 46.7 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...