Wersje kompatybilne
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz canned chickpeas
- 19 oz cauliflower florets
- 8 oz rainbow carrots, cut into pieces
- 4 oz red onion, cut into wedges
- 5 oz sweet mini peppers, stem removed, cut into pieces
- 6 oz Persian cucumbers, trimmed, cut into pieces
- 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried oregano
- 1 oz red wine vinegar
- 1 oz water
- ½ oz lemon juice
- 1 heaping tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659.7 kJ / 635.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1086 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Broccoli Stem Slaw
15min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1u.
Broccoli Salad
5 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Lentil Salad
35min
Turkey Taco Bowl
1u.