Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz couscous
- 16 oz water, or per couscous package instructions
- 1 oz red onion, in pieces
- ½ oz ginger, in pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 4 oz carrots, in pieces
- ½ oz raisins
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed and drained
- 1 tbsp curry powder
- 1 tsp salt, to taste
- ½ oz cashews, chopped
- 1 lemon, juice only
- 1 - 2 tbsp fresh cilantro leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 576 mg
Alternatywne przepisy
Curried Lentils
5h 15 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35p
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1óra 5p
Spaghetti Squash with Chilies, Lime and Dukkah
1óra 5p
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40p
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1óra 10p
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50p
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20p
Risotto with Spinach and Peas
30p