Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz couscous
- 16 oz water, or per couscous package instructions
- 1 oz red onion, in pieces
- ½ oz ginger, in pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 4 oz carrots, in pieces
- ½ oz raisins
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed and drained
- 1 tbsp curry powder
- 1 tsp salt, to taste
- ½ oz cashews, chopped
- 1 lemon, juice only
- 1 - 2 tbsp fresh cilantro leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 576 mg
Alternatywne przepisy
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Vegetarian Chili
50 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Vegetable Stir Fry with Eggs and Rice (Hestan Cue™)
40 min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Lentil Salad
35 min
Creamy Broccoli Salad
10min
Southwest Quinoa
40 min
Mushroom and Wild Rice Soup
30 min