Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 - 14 oz eggplant, diced (approx. 1 eggplant)
- 10 oz bell peppers, cut into strips (approx. 2 peppers)
- 10 - 12 oz zucchini, sliced (½ in. rounds) (approx. 2 zucchini)
- 3 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 4 oz red onion, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 10 oz fresh tomatoes, large diced (approx. 2 tomatoes)
- 14 oz canned chopped tomatoes, undrained
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 10 oz French green beans, trimmed and cut into halves
- 14 oz canned garbanzo beans, drained
- 3 oz pitted Kalamata olives
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1592.5 kJ / 380.6 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 271.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spring Garden Minestrone Soup
50min
West African Peanut Soup with Chicken
50min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Keto Stuffed Acorn Squash
1 Std. 20 Min
Spanish Rice
35min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1 Std.
Vegetarian Pizza (TM6)
1 Std. 40 Min
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1 Std.
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30min
Salmon Miso Soup
30min
Shrimp Orzo with Peas
30min