Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz Parmesan cheese, crust removed, in pieces
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 garlic cloves, divided
- 1 tsp paprika
- ½ oz tomato paste
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 2 ½ tsp salt, divided, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
- 25 - 28 oz head of cauliflower (whole)
- 35 oz water
- 10 ½ oz frozen green peas
- 1 ½ oz unsalted butter
- ½ oz organic heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1167 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Steamed and Grilled Beets
1h 20 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Golden Beet Gazpacho
50min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Beet Vinaigrette
15min
Vegan "Crab" Cakes
1 Std. 10 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min