Eggplant Stacks

Eggplant Stacks

4.8 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
9 portions

Składniki

Eggplant
  • non-stick cooking spray
  • eggplant Ichiban Japanese, 27 slices (¼ in.)
    16 oz
  • salt for sprinkling, plus extra to season
  • garlic powder
    ¾ tsp
  • ground black pepper to season
Cheeses
  • low-moisture mozzarella diced
    4 oz
  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 ½ oz
  • lemon peel
    2 - 3 pieces
  • ricotta cheese
    8 oz
Sauce
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • carrots cut into pieces
    2 oz
  • red bell peppers cut into pieces
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    ½ oz
  • tomato sauce
    18 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
Assembly
  • water
    20 oz

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 152 kcal / 635.9 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 572.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...