Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- non-stick cooking spray
- 16 oz eggplant, Ichiban Japanese, 27 slices (¼ in.)
- salt, for sprinkling, plus extra to season
- ¾ tsp garlic powder
- ground black pepper, to season
Cheeses
- 4 oz low-moisture mozzarella, diced
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 - 3 pieces lemon peel
- 8 oz ricotta cheese
Sauce
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 18 oz tomato sauce
- ½ tsp salt, to taste
Assembly
- 20 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 635.9 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 572.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 Std. 10 Min
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2h
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Peach Melba Foam Trifles
Brak ocen
Maple Miso Vinaigrette
5 min
Beet Vinaigrette
15 min
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45min
Savory Three Cheese Tart
1 Std. 50 Min
Chickpea Ratatouille
1h
Lentil Salad
35min
Shrimp and Potato Boil
40 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h